Ostajan opas: Miten valita sopiva golfhanska?

1 Tähteä2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 Arvostelua, Keskiarvo: 3.50Arvosteluita annettu 5)
Loading...Loading...

Golfhanska parantaa otettaGolfhanska on golfvaruste, jota toiset golfarit käyttävät ja toiset eivät. Paljain käsin pelaavat perustelevat valintaansa paremmalla tuntumalla, mutta useimmille golfhanskan käyttäminen on kuitenkin se järkevämpi vaihtoehto. Golfhanska tulee siihen käteen, joka on gripillä ylempänä eli käytännössä se käsi, joka vetää mailan lyönnin läpi. Ylemmässä kädessä tarvitaankin napakkaa pitoa ja otetta, jotta maila ei kovassakaan lyönnissä pääse pyörähtämään.

Olet hankkimassa itsellesi golfhanskaa, mutta tarvitset apua sopivan valitsemisessa? Tämä artikkeli auttaa sinua valitsemaan oikein.

Nahkainen vai synteettinen golfhanska?

Golfhanskat ovat useimmiten joko kokonahkaisia tai synteettisesti valmistettuja. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että nahkahanskat ovat laadukkaampia ja kestävämpiä sekä antavat paremman tuntuman mailaan. Synteettiset golfhanskat puolestaan ovat hinnaltaan edullisempia ja saattavat uutena antaa paremman pidon mailaan. Sadekelin ominaisuudet vaihtelevat paljon hanskasta toiseen: monet kokonahkaiset golfhanskat muuttuvat liukkaiksi kastuessaan, kun taas toiset nahkahanskat jopa paranevat pidon puolesta kostuessaan. Synteettiset hanskat ovat pääsääntöisesti hyvin toimivia myös sadekelissä.

Minkä kokoinen golfhanska sopii minulle?

Golfhanskan sopiva koko on ehdottomasti tärkein asia, kun valitsee itselleen uutta hanskaa. Vähänkään löysän hanskan kanssa on hankalaa pitää kiinni mailasta. Tuntuma mailaan heikkenee ja mahdollisuus mailan pyörähtämiseen lyöntihetkellä kasvaa. Tämän takia on hyvä tietää tarkalleen, että minkä kokoinen hanska itselle sopii.

Golfhanskojen koot:

S = Small

M = Medium

ML = Medium Large

L = Large

XL = Extra Large

Miesten ja naisten golfhanskojen koot on merkitty hanskoihin erikseen esim Women’s M tai Men’s L.

Golfhanskojen koot vaihtelevat hieman merkistä toiseen, joten yhden merkin L-kokoinen hanska saattaa olla sinulle liian iso vaikka toisen merkin L olisikin täysin sopiva. Tämän takia kannattaakin käydä sovittamassa hanskoja omassa pro-shopissa ennen kuin tilaa golfhanskoja verkkokaupasta.

Tärkeä sääntö: Kokonahkainen golfhanska hieman laajenee käytössä, joten uutena sovitettaessa nahkahanskan on oltava aavistuksen liian pieni. Tämä sääntö ei juuri päde synteettisten hanskojen kohdalla, koska ne eivät juuri laajene käytössä.

Montako hanskaa tarvitsen kierrokselle?

Golfhanskoja on hyvä olla useita bägissä varalla. On aivan tavallista, että golfhanska repeää kesken kierroksen, rypistyy tai muuttuu muulla tavalla epämukavaksi tai käyttökelvottomaksi. Kostealla kelillä saattaa joutua hanskoja vaihtamaan taajaan tahtiin, jotta pito mailasta säilyisi parhaana mahdollisena.

Useimmat golfhanskat on suunniteltu niin, että ne sietävät kosteita olosuhteita hyvin. Joidenkin hanskojen kanssa käy jopa niin, että kosteana hanska tarttuu jopa paremmin mailan grippiin kuin kuivana. Hyvin nopeasti kuitenkin kaikilla hanskoilla tulee eteen se, että hanska on liian märkä pelattavaksi – miltei kaikki golfhanskat muuttuvat todella liukkaiksi, kun ovat kastuneet kunnolla. Silloin pelaaminen on käytännössä aivan mahdotonta ja on parempi vaihtaa uusi hanska käteen.

On hyvä muistaa, että golfhanska on kulutustavaraa, eikä yhdellä hanskalla ole tarkoituskaan pelata ainakaan kymmentä kierrosta enempää. Kun on löytänyt itselleen sopivan mallin ja koon, on hyvä tilata golfhanskoja useampia kerralla verkkokaupasta. Usein hanskoista saa hyviä alennuksia verkkokaupoista, joten kannattaa tilata vaikka koko kauden hanskat kerralla.