Hybridit

1 Tähteä2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 Arvostelua, Keskiarvo: 4.22Arvosteluita annettu 5)
Loading...Loading...

Hybrid-rescue-golfmaila

Rescue-mailasta jokapaikan höyläksi

Hybridi-golfmailat ovat yleistyneet valtavasti viime vuosina. Suosion kasvuun on tietenkin useita syitä, mutta ehkä yksi tärkeimmistä on lyömisen helppous. Hybridi on golfmaila, joka tekee tasaisesta pelaamisesta suhteellisen helppoa. Pallo on helppo saada ilmaan ja suurin piirtein samanlaisia lyöntejä tulee yksi toisensa perään. Lyöntivarmuus on hybrideissä siis erinomaista luokkaa.

2000-luvun alun rescue-mailat

90-luvulla ja sitä aikaisemmin hybridi-mailoja ei golfkentillä juuri näkynyt. Hybridit alkoivat yleistyä vasta 2000-luvun alussa. Aluksi niistä käytettiin nimeä rescue club. Ne oli suunniteltu pelastamaan pelaajansa vaikeasta paikasta. Vaikea paikka voi olla esimerkiksi se, että pallo maksaa huonosti pitkässä ruohossa ja sitä on vaikea saada lyödyksi esimerkiksi rautamailla. Rautamailan ongelma on pääasiassa se, että jos osuma on vähänkään liian paksu niin maila tökkää kovin nurmikkoon, eikä pallo lähden lainkaan liikeelle. Jos osuma puolestaan on liian osut saattaa lyödä pallon päälle tai suoraan pallon kylkeen, jolloin myöskään pallon lentomatkaa ei pysty tarkkaan arvioimaan. Mahdollista on myös se, että heinikosta lyötynä lähtee ns. flaijeri, jolloin pallo lentää useita kymmeniä metrejä tavanomaista pitemmälle.

Hybridi-mailat ratkaisevat raffista lyömisen ongelman. Hybridien lavat on suunniteltu niin, että ne uivat hyvin paksussakin raffissa. Lapa työntää ruohoa pois tieltään takertumatta siihen, jolloin maila ei juuri liiku pystysuunnssa. Tämän ansiosta toppeja ja duffeja ei juuri tarvitse pelätä. Mikään ei tietenkään estä sitä, että pelaisi hybridillä väylältä. Hybridien hyvät ominaisuudet toimivat yhtälailla myös lyhyellä nurmella. Ne ovat hyvin helppoja mailoja pelata miltei mistä tahansa.

Hybridi on puu- ja rautamailan yhteenliittymä

Nimensä mukaisesti hybridi on yhdistelmä, jossa liittyvät yhteen rauta- ja puumailojen parhaat puolet. Tällä on saavutettu rautamailoilta lainattu helppo lyötävyys ja puumailojen tehokkuus. Hybridi onkin kombinaationa varsin mainio ja siksi monet pelaajat ovatkin ottaneet sen omakseen. Monen pelaajan bägistä löytyykin useita hybridi-mailoja.

Ainoa varsinainen ongelma hybrideissä on se, että pallon lentorata tapaa olla varsin korkea. Tämä tekee joissain tapauksissa hallaa lyöntien pituuksille sekä altistaa pallon tuulelle, jolloin lyönnin suuntaa voi olla hankala arvioida.

Hybridi-mailojen heikohko maine pelkkinä rescue-mailoina on sittemmin karissut ja nykyään niitä löytyykin lähes jokaisen pelaajan bägistä. Ne ovat helppoutensa ansiosta erinomaisen sopivia aloitteleville golfin pelaajille sekä seniorigolfareille, mutta soveltuvat myös vaativampaankin käyttöön. Useimmilla ammattilaisillakin on yksi tai useampia hybridimailoja bägissään.