Draiverit

1 Tähteä2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 Arvostelua, Keskiarvo: 4.38Arvosteluita annettu 5)
Loading...Loading...
Draiverin valinta: Lue vinkit ostajan oppasta draiverin ostamiseen

Draiveri on yksi pelin tärkeimmistä mailoista ja onkin tärkeää valita oikeanlainen draiveri golfbägiin. Lue vinkkimme draiverin hankintaan tästä ostajan oppaasta.

Golfari: Ota nämä asiat huomioon ostaessasi uutta draiveria

Draiveri on maila, jonka kanssa moni pelaaja haparoi. Syyt tähän ovat täysin selvät: draiveri on bägin pisin maila ja sen lyöntirata on kaikkein suurin. Draiverilla myös lyödään pelin pisimmät lyönnit. Liikettä ja vauhtia swingissä siis löytyy. Useimmille pelaajille ongelma ei ole niinkään pallon lyöminen pitkälle, vaan lyöntien pitäminen tasaisina ja ennalta arvattavina. Monilla pelaajilla on todellisia vaikeuksia pitää pallo pelialueella.

Draiverin varren jäykkyys

Vuosien varrella draivilyöntiä on yritetty helpottaa monen tavoin. Myös mailavalmistajat ovat hyvin tietoisia draivin ongelmista ja ovatkin etsineet ratkaisuja tasaisten lyöntien saavuttamiseen. 2000-luvun alussa käytännössä ainoa tapa lyöntien parantamiseen oli sopivan varren valinta. Sopivan varren jäykkyyden valinta tehdään swingin nopeuden perusteella. Kyse on siitä, että varsi joustaa swingissä juuri sopivan verran, jolloin maila toimii optimaalisella tavalla ja lyönnit ovat suoria ja pitkiä. Toinen tärkeä varren ominaisuus on kiertojäykkyys. Sillä varmistetaan se, että mailan lapa on oikeassa asennossa osumahetkellä.

Mikäli varren jäykkyys tai kiertojäykkyys eivät ole pelaajan swingiin sopivia, saattaa lyönnin lopputulos vaihdella dramaattisesti, vaikka swingi olisikin näennäisesti samanlainen kuin aikaisemmin. Ja kuten tiedämme, draivin lentoradan ennakointi on kaikki kaikessa. Kiinnitä huomiota sopivan varren valintaan, kun ostat uutta draiveria.

Draiverin lavan koko

2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä alkoivat draivereiden lavat kasvaa merkittävästi. Nykyään tyypillisen draiverin lavan tilavuus on 460 kuutiosenttimetriä, mikä on aivan valtavasti enemmän 10 vuoden takaisiin mailoihin verrattuna. Vanhat draiverit muistuttavatkin nykyisiä puukolmosia!

Lavan kokoa on pystytty kasvattamaan teknologisten innovaatioiden myötä. Mailan paino pysytään pitämään pienenä, vaikka lavan koko kasvaisi merkittäväsi. Lavan koko auttaa aivan suoraan yhdenmukaistamaan avauslyöntejä. Kysymys on käytännössä siitä, että isompi lapa antaa enemmän anteeksi kuin pienempi lapa, koska sweet spot on suurempi. Suurella lavalla päästään siis entistä tasaisempiin avauslyönteihin. Tämän takia kannattaa panostaa lavan kokoon.

Säädettävät draiverit

Viimeisin muotivillitys on draivereiden manuaalinen säätäminen, joskin kyse ei ole mistään aivan tuoreesta ilmiöstä. Jo 2000-luvun alussa on markkinoilla ollut mailoja, joiden painotuksia ja sitä kautta pallon lentorataa on pystynyt säätämään. Silloin nämä mailat olivat tosin niin kömpelöitä ja vaikuttivat lyönnin tuloksiin niin vähän, että suurta suosiota ei nähty.

Viime vuosina markkinoille on kuitenkin tullut draivereita, joihin pystyy aikuisten oikeasti vaikuttamaan manuaalisilla säädöillä. Käytännössä säädöt tarkoittavat painojen lisäämistä ja poistamista tai lapakulmien muokkaamista. Osoitus siitä, että tämä trendi lyö viimeinkin kunnolla läpi on se, että miltei jokaisella mailanvalmistajalla on omat säädettävät draiverit.

Draiverin säätäminen vaatii kuitenkin jonkin verran ammattitaitoa ja kokemusta, joten se kannattaa tehdä yhdessä oman pron kanssa. Niille pelaajille, jotka eivät halua nähdä näin paljon vaivaa lyöntinsä korjaamiseen, on olemassa myös valmiiksi kustomoidut draiverit. Yleensä kyse on siitä, että mailan ominaisuudet on muokattu hylkimään slaissin-puoleista kierrettä. Nämä draw-draiverit tuovat siis erinomaisen ja helpon ratkaisun slaissista kärsiville.

Ota siis kolme asiaa huomioon valitessasi uutta draiveria vuonna 2014.
• Valitse itsellesi sopiva varren jäykkyys ja kiertojäykkyys
• Valitse suurilapainen ja anteeksiantava draiveri
• Valitse joko manuaalisesti säädettävä tai valmiiksi kustomoitu draiveri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>