Aloittelijan Golfsetti

1 Tähteä2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (26 Arvostelua, Keskiarvo: 3.92Arvosteluita annettu 5)
Loading...Loading...

Vinkkimme siihen mitä aloittelijan Golf-setissä pitää olla

Aloittelijan golfsetti ja bägiGolfiin on erittäin helppoa jäädä koukkuun.  Hyvin moni aloitteleva golfari saa golfkärpäsen pureman, kun on muutamaan otteeseen kentällä ehtinyt käymään. Eikä sen jälkeen sitten halua muuta kuin viettää aikaa kentällä palloja hakaten, opiskella uusia välineitä, lukea tekniikoista ja jatkuvasti ajatella kaikkea golfiin liittyvää. Useimmiten golfin harrastaminen alkaa rangella käymisellä. Range onkin erinomainen tapa aloittaa golflyöntien harjoittelu, mutta useimmille harjoitusalue alkaa nopeasti tuntua liian ahtaalta ja onkin aika suoritetaaan green card. Golfkentän kiertämiseen oikeuttava kortti suoritetaan yleensä klubilta vuokratuilla golfmailoilla.

Green cardin suorittamisen jälkeen mailakauppoille

 Green cardin suorittamisen jälkeen kuitenkin monella on niin kova hinku päästä pelaamaan, että mailojen vuokraaminen ei tule kysymykseen ja onkin aika ostaa ns. aloittelijan golfsetti. Vuokramailojen käyttäminen onkin pitemmän päälle liian kallista, joten omien hankkiminen onkin varsin järkevää.

Offset-mailat sopivat ensimmäisiksi mailoiksi

 Aloittelijan ensimmäiset golfmailat ovat useimmiten ns. offset-painotteiset golfmailat. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden lavan taustaa kiertää metallikehä, jonka tarkoituksena on helpottaa pallon lyömistä. Kyseisistä mailoista käytetään myös nimitystä kehäpainotteiset golfmailat.

Kehäpainotteiset mailat sopivat erinomaisesti aloitteleville golfareille, koska ne ovat hyvin anteeksiantavat. Niissä on myös usein isompi sweet spot eli se kohta lavassa, jonka on tarkoitettu osumaan lyöntihetkellä palloon. Sekä iso sweet spot että kehäpainotus auttavat pallon saamisessa ilmaan sekä vähentävät merkittävästi duffien ja toppien eli liian paksujen ja ohuiden osumien määrää.

Offset-golfmailat tekevät pelaamisesta helppoa! Kun pallon lyöminen on helppoa, tulee pelistä jouhevaa ja tasaiseen tahtiin etenevää, ja silloin golf on parhaimmillaan. Tämän takia offset-golfmailat sopivat erityisen hyvin aloittelijoille, koska niiden kanssa ei alkuinnostus pääse kuolemaan kentällä kuokkimiseen ja paikallaan junnaavaan peliin.

Offset-mailojen tyypilliset piirteet

 • Helpompi pelattavuus
 • Iso sweet spot
 • Usein hieman isompi lapa
 • Löysä varsi
 • Lyöntitarkkuus heikompi

 

Halvat golfmailat ensimmäisiksi pelivuosiksi

Aloittelijalle sopivat mailat voi ostaa muutaman sadan euron hintaan, joten golfin aloittaminen ei ole kovinkaan kallista. Mailoilla voi pelata useiden vuosien ajan. Useimmiten aloittelijoille tarkoitetut mailat sopivat kahden tai kolmen vuoden peleihin, jonka jälkeen varsi alkaa käydä liian löysäksi, kun pelaajan lyöntitekniikka kehittyy. Usein myös lyöntien tarkkuus mailan teknisistä ominaisuuksista johtuen ei pysy pelaajan lyöntitekniikan tasalla. Sitten onkin aika myydä oma setti jollekin vasta-alkajalle ja päivittää omaa golfsettiä vastaamaan hieman kokeneemman pelaajan tarpeita.

Mitä aloittelijan golfsettiin kuuluu?

Golfin sääntöjen mukaan bägissä saa pelitilanteessa olla maksimissaan 14 mailaa, mutta näin montaa mailaa ei vasta-alkajan tarvitse heti hankkia. Aloittelijan on suositeltavaa hankkia itselleen ns. karsittu puolisetti. Golf puolisetti pitää sisällään nimensä mukaisesti puolet mailoista eli rauta kolmosen, vitosen, seiskan ja ysin sekä sand wedgen ja pitch wegden. Aloittelijan golfsetti kuitenkin harvoin pitää sisällään pisimpiä rautamailoja eli rauta kolmosta tai nelosta.

Rautamailojen lisäksi aloittelijan bägissä on usein myös puumailoja. Tyypillistä on, että pisintä puumailaa eli draiveria ei aivan harrastuksen alussa hankita, vaan harjoitellaan pitkiä lyöntejä puu kolmosella tai puu vitosella. Erityisesti puu kolmonen korvaa varsin hyvin draiverin harrastuksen alkuvaiheessa. Lyöntien pituus on suurin piirtein samaa luokkaa, mutta lyöntivarmuus ja -helppous ovat aivan eri luokkaa kuin vaikealla draiverilla. Rautamailojen sekä puumailojen lisäksi aloittelijan bägissä on myös putteri.

Aloittelijan golfsetin sisältö:

 • Rauta 5
 • Rauta 7
 • Rauta 9
 • PW ja SW
 • Putteri
 • Puu 3
 • Puu 5
 • Puu 7

Hybridit sopivat aloittelijoille

Hybridi-golfmailat ovat erinomainen lisä aloittelevan golfarin bägiin. Aiemmin kyseiset mailat tunnettiin rescue-mailoina. Tämä nimi onkin erityisen sopiva kyseisille mailoille, koska ne alunperin suunniteltiin pelastamaan pelaaja vaikeista tilanteista. Ne sopivat erityisen hyvin pitkästä ruohosta lyömiseen, koska niiden muoto on varta vasten tähän suunniteltu. Hybridi-golfmailat ikään kuin uivat paksun raffin eli pitkä ruohon läpi ja nostavat pallon vaivatta takaisin väylälle tai greenille. Nykyään hybridit ovat pääseeet eroon ehkä hieman alentavasta aikaisemmasta nimestään ja niitä käyttävät aivan kaikentasoiset pelaajat. Lähes jokaisella ammattilaisgolfarillakin on hybridi bägissään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>