Titleist Vokey SM5 wegdeä saa kolmella eri pintakäsittelyvaihtoehdolla

Golfmaila arvostelu: Uudet 2014 Titleist SM5 Vokey wedget

1 Tähteä2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 Arvostelua, Keskiarvo: 5.00Arvosteluita annettu 5)
Loading...Loading...

Titleist Vokey wedget ovat kaikkien aikojen laadukkaimmat ja käytetyimmät wedge-mailat maailmassa. Tähän jatkuvaan menestykseen on aivan selvät syyt: mailojen kehittäjä Bob Vokey on tiimeineen käyttänyt vuosikymmeniä wedgejen kehittämiseen ja viimeistelyyn. Vokey wedgeistä eli tuttavallisemmin wokkipannuista tekee erityisen se yksityiskohtaisen tarkka viimeistely, johon muut mailanvalmistajat eivät kykene.

Katso video: Uudet 2014 Titleist SM5 Vokey wedget ovat varma valinta wedget-mailoiksi

Tällä hetkellä Titleistin Vokey wedget ovatkin oikeutetusti parhaat markkinoilla olevat mailat. Ne ovat jo yli kymmenen vuoden ajan olleet PGA Tourin käytetyimmät wedget ja mailoihin luottavat sellaisetkin ammattigolfarit kuin Adam Scott, Steve Stricker, Jason Dufner ja Mikko Ilonen.

Uudet Spin Milled 5 Vokey wedget

Golfmaila arvostelut: Titleist SM5 Vokey wedget

Uudet 2014 Titleist SM5 Vokey wedget ovat loistava valinta wedge-mailoja etsivälle

Uudet Vokey wedget jatkavat samalla linjalla vanhempien mallien kanssa: kehitystyö on viety huippuunsa ja selkeitä tuloksia on saavutettu. Nimensä mukaisesti uuden malliston kehityksen tähtäimessä on spinnikontrollin parantaminen. Tähän on päästy kolmella parannuksella:

  • Lavan uria on kehitetty
  • Lavan pintatekstuuria on muutettu
  • Lavan muotoilua on parannettu

Näillä kehitystoimilla on saavutettu monia etuja lähipeliin. Lyöntejä on helpompi suunnata ja pituuskontrolli on entistäkin tarkempi. Tämä pätee niin griinin ympäristössä tapahtuvissa lyhyissä lyönneissä kuin myös lähestymislyönneissä etäämmältä.

Uusilla TX3-urilla on saavutettu entistäkin parempi spinnikontrolli, jonka myötä pallon voi miltei asettaa griinille. Urien uuden pintakäsittelyn myötä myös lavan pinnan kestävyys on parantunut. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että urat säilyvät huippukuntoisina pidempään. Jokainen golfari tietää, että vanhalla ja kuluneella wedgellä pallot karkailevat usein pitkäksi. Uusilla Spin Milled 5 Vokey wedgeillä käyttöikää on kasvatettu merkittävästi.
Mailan lavan uuden muotoilun tuloksena on saavutettu entistä parempi tuntuma palloon. Vokey wedget on aina tunnettu erinomaisesta tuntumasta, mutta nyt se on viety aivan uudelle tasolle. Lyötäessä mailan lapa suorastaan hylkii ruohoa ja hiekkaa, jolloin tuloksena on entistäkin useammin puhtaita osumia.

Uudet Spin Milled 5 -sarjan pintakäsittelyt

Uusissa Titleist Vokey SM5 wegdeissä on valittavana 3 pintakäsittelyvaihtoehtoa:

  •  Tour Chrome

    Titleist Vokey SM5 wegdeä saa kolmella eri pintakäsittelyvaihtoehdolla

    Titleist Vokey SM5 wegdeissä on valittavana 3 pintakäsittelyvaihtoehtoa

  • Gold Nickel
  • Raw Black

Tour Chrome jatkaa kromipintaisten Vokey wedgejen sarjaa. Tour Chrome on kirkaspintainen wedge, jonka lyöntipinta on tummennettu paremman hahmottamisen saavuttamiseksi. Tyypillisesti vaalealapaiset wedget antavat pelaajalle vaikutelman siitä, että lapa olisi normaalia suurempi. Mailassa on nikkelikerros, jolla pyritään maksimoimaan tuntuma palloon ja ehkäisemään ruostumista. Päällä on ohut kromipinta, jolla mailan kestävyyttä parannetaan.

Gold Nickel Vokey wedge on upean näköinen. Mailassa on käytetty Tour Chromeen verrattuna tuplamäärä nikkeliä, jolla on saavutettu aivan huikea pallotuntuma. Gold Nickel on kolmesta pintamateriaalista ehkä eniten altis kulumiselle, mutta se on pieni hinta uskomattoman hyvästä tuntumasta ja näyttävästä ulkonäöstä.

Raw Black pintakäsittelyä ei ole ollut aikaisemmin tarjolla tavallisille kuolevaisille, vaan kyseinen wedge on ollut vain tour-pelaajien ulottuvilla. Raw Black poikkeaa muista pintakäsittelyistä siinä, että mailassa ei ole käytetty nikkeliä. Nikkelin puute mailan lavassa tietenkin aiheuttaa sen, että mailan lapa ruostuu. Ja näin on tarkoituskin käydä! Lavan ruostuminen lisää pallotuntumaa ja näyttää upealta. Lavan pintaan on tehty QPQ-käsittely, jolla siihen on saatu ohut suojaava kerros, joka parantaa pallotuntumaa sekä lavan kestävyyttä. Raw Black on nimensä mukaisesti musta. Mustalapaisten wedgejen etu on siinä, että lapa ei pääse häikäisemään pelaajaa kesken lyönnin, toisin kuin saattaa joskus käydä vaalealapaisten wedgejen kanssa.