Golf-aurinkolasit

1 Tähteä2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (14 Arvostelua, Keskiarvo: 4.50Arvosteluita annettu 5)
Loading...Loading...
Golf-aurinkolasit - Älä annan auringon pilata peliäsi

Älä anna auringonpaisteen pilata kierrostasi. Hyvät Golf-aurinkolasit auttavat pelaajaa puttaamisessa ja suojaavat UV-säteiltä

Älä anna auringon pilata kierrostasi

Golf on peli, jota periaatteessa pelataan säässä kuin säässä. Mutta kyllä jokainen enemmän tai vähemmän pyrkii välttämään niitä pahimpia sadekelejä. Sadesäässä tulee herkästi mentyä rangen katokseen harjoittelemaan tai jäätyä kokonaan kotiin. Useimmiten kenttää kierretään hyvässä säässä, ja onhan pelaaminen kaikkein mukavinta aurinkoisessa tai pilvipoutaisessa säässä.

Auringolta suojautuminen on tärkeää

Auringon porottaessa, useimmat golfarit suojaavat itsensä paisteelta asianmukaisesti: käytetään aurinkovoiteita, pidetään hattua päässä, huolehditaan nesteytyksestä ja golf-aurinkolasit ovat silmillä. Suojautuminen onkin erittäin tärkeää, sillä golfkentällä saattaa aikaa vierähtää helposti se viisi tuntia. Siinä – ja paljon lyhyemmässäkin – ajassa on helppo polttaa itsensä, saada heikottava olo nestehukasta ja mikreeni auringon häikäisystä.

On kuitenkin syytä muistaa, että samat toimenpiteet täytyy tehdä myös pilvipoudalla. Aurinkorasva ja golf-aurinkolasit ovat välttämättömyys myös pilvisessä kelissä, koska haitallista ultraviolettisäteilyä (UV-säteily) pääsee merkittävän paljon myös pilvien läpi. Pelaaja altistuu epäsuoralle UV-säteilylle esimerkiksi pilvisellä tai sumuisella säällä. Jokaisen golfarin olisikin erinomaisen tärkeää huolehtia silmiensä suojaamisesta, mutta erityisen tarkkana olisi oltava lasten ja nuorten silmien suojaamisesta. Heidän silmänsä ovat herkemmät ja siksi erityisen alttiit haitalliselle säteilylle.

Golf-aurinkolasit auttavat pallon seuraamisessa

UV-suojan lisäksi aurinkolasit auttavat myös varsinaista golfin pelaamista. Aurinkoisella kelillä käy hyvin usein niin, että pallo häviää silmistä kesken lennon. Erityisen suuri ongelma tämä on pitkissä lyönneissä, kuten avauslyönneissä, joissa on erittäin tärkeää nähdä tarkkaan pallon laskeutumispaikka. Golf-aurinkolasit vähentävät häikäisyä ja mahdollistavat pallon lentoradan paremman seuraamisen. Tästä on tietenkin suuri apu myös pelikavereillesi, kun näet myös heidän avauslyöntinsä tarkasti.

Eriväriset linssit eri olosuhteisiin

Valitsemalla oikeanvärisen linssin, varmistat että pelisi sujuu

Golflasien linssien värit vaihtelevat paljon. On ruskeita, keltaisia, sinertävän harmaita, punertavia ja monia muita. Kysymys on tietenkin siitä, että linssit on suunniteltu toimimaan tietyissä sääolosuhteissa. Esimerkiksi valonmäärä, ilman kosteus ja auringon sijainti vaikuttavat siihen, että minkäväriset linssit tulisi valita. Tämä tietenkin aiheuttaa sen, että asianmukaisesti varustautuneella golfarilla on useat eri lasit eri tilanteisiin. Useiden golf-aurinkolasien ostaminen saattaa tulla kalliiksi ja useimmiten järkevämpi vaihtoehto onkin ostaa aurinkolasit, joiden linssit ovat vaihdettavissa.  Useissa golf-aurinkolaseissa onkin vaihdettavat linssit. Pakettiin kuuluu useimmiten kolme eriväristä linssiä, joiden kanssa pärjää oikein hyvin tilanteessa kuin tilanteessa.

Helpompaa puttaamista aurinkolaseilla

Varmista että puttaaminen sujuu

Sen lisäksi, että aurinkolasit auttavat pelaajaa näkemään pallon paremmin, ne myös auttavat pelaamista monin muin tavoin. Golflasit parantavat esimerkiksi puttaamista merkittävästi. Useimmat golf-aurinkolasien linssit ovat väritykseltään sellaisia, että ne terävöittävät vihreän eri sävyjen näkemistä. Tätä auttaa erinomaisen paljon hahmottamaan greenin muotoja ja kaltevuuksia, jolloin putin suuntaaminen ja vauhdin arvioiminen muuttuu huomattavasti helpommaksi. Greenin parempi hahmottaminen ja pinnanmuotojen korostuminen helpottaa myös muita lyöntejä, erityisesti lyhyitä lähipelilyöntejä, kuten chippejä ja pitchejä.

Valitse lasit joiden pokat ovat yläreunassa

Golf-aurinkolasit ilman kehyksen alareunaa

Vinkki Golf-aurinkolasien valintaan: Golfiin sopivat parhaiten aurinkolasit joissa ei ole kehyksen alareunaa.

Yksi asia, joka on erinomaisen tärkeää huomioida golf-aurinkolasien valinnassa on se, että onko haluat lasien alareunassa olevan kehystä. Jos lasien kehykset ulottuvat myös linssien alapinnalle, saattaa se hankaloittaa jossain tapauksissa lyönnin suuntaamista. Useimmiten paras vaihtoehto onkin valita lasit, joiden pokat ovat vain linssien yläreunassa.

Mitä muuta minun tulisi ottaa huomioon valitessa aurinkolaseja

Golf-aurinkolasien mallissa on myös kaksi muuta tärkeää asiaa, jotka tulee ottaa huomioon. Tämä saattaa olla monille itsestään selvyys, mutta kokemuksesta voin kertoa, ettei todellakaan kaikille. Aurinkolasien tulee olla sopivan kokoiset sekä sen malliset, että ne pysyvät päässä swingatessa. Golflyönnissä ei pää juuri liiku, mutta silti on monissa tapauksissa on vaarana, että lasit lentävät päästä kesken down swingin, jolloin lyönti menee täysin pilalle. Pidä siis huoli siitä, että lasit ovat sinulle sopivat. Toinen asia, joka liittyy aurinkolasien malliin on linssien ylä- ja alareuna. Lasit on valittava niin, että ne sopivat juuri sinun kasvoille mahdollisimman hyvin. Usein ongelmana on se, että linssien yläreunasta pääsee aurinko häikäisemään pelaajaa. Jos näin käy kesken swingin, saattaa se olla kohtalokasta lyönnille.

Golf-aurinkolasit vahvuuksilla

Pallot hukassa? Ei hätää sillä golf-aurinkolaseja on saatavilla vahvuuksialla

Ovatko pallot hukassa? Valitse Golf-aurinkolasit vahvuuksilla niin pallot päätyvät paremmin haluttuun suuntaan

Golf-aurinkolasit sopivat myös pelaajille, jotka normaalisti käyttävät silmälaseja. Tietenkin on mahdollista, että näkö korjataan asianmukaisilla piilolinsseillä, jolloin aurinkolaseina voi käyttää voimakkuuksettomia. Mutta on myös mahdollista, että golf-aurinkolasien linsseihin hiotaan voimakkuus. Miinuslinsseihin löytyy huomattavasti enemmän soveliaita ratkaisuja kuin pluslaseihin, mutta myös ikänäöstä kärsiville voidaan hioa sopivat linssit. Jos aiot hankkia golf-aurinkolasit voimakkuuksilla, on syytä kääntyä ensimmäiseksi oman optikon puoleen ja kysyä häneltä näkemystä asiaan.